OREHOVO OLJE

Orehovo olje pridobivamo z hladnim stiskanjem orehovih jedrc. Je zlato rjave barve, blagega okusa in prijetne arome po orehih.

S hladnim stiskanjem se ohranijo vse pomembne sestavine, tako je bogat vir antioksidantov in nenasičenih maščobnih kislin, predvsem omega – 3 maščobnih kislin.

Bogat je tudi z vitamini: A, C in E, zasledimo pa tudi še različne minerale: Ca, S, P, Cl, Na, K, Mg, Fe, Cu, Mn, in Zn.

Zato je naše geslo: Uživanje orehovih jedrc je zdravo, ker krepi srce in izboljšuje um!

Z današnjim tempom življenja smo zelo izpostavljeni stresu. Pretiran biološki odziv na stres pa povečuje tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni.
Z orehovim oljem se znižuje krvni tlak, krvni sladkor ter holesterol. Ohranja celice, zvišuje telesne kot umske sposobnosti, pomaga pri izgorevanju maščob in pri težavah s kožo – spodbuja regeneracijo kože

Primerno je za kozmetiko (dermalno uporabo) ter kulinariko. Nerafinerirano olje je primerno za začinjanje in za zabelo že pripravljenih jedi. Ni pa primerno za peko ali cvrtje, saj s toplotno obdelavo uničimo pomembne antioksidante in vitamine v olju.